lørdag 30. juli 2011

- S a m h o l d -

I dag kjende eg at den  litt lammende nummenheten, etter den grufulle tragedien, begynte å sleppe taket, og eg kjende at det var på tide "å ta kvardagen tilbake". Komme inn i normal gjenge, og ikkje minst sleppe gleden laus igjen. Me skal aldri gløyme denne grufulle hendinga, og me er fortsatt ein nasjon i sjokk og sorg.
Mine kjensler oppi denne tragiske hendelsen blir i grunn veldig små, sett i forhold til dei som er direkte  berørt  av dette. Eg kan aldri førestilla meg korleis dei må ha hatt det, og korleis dei har det no, og vil ha det i lang tid. Mi medkjensle går til alle dei som er berørt av dette!

 Samhold  er eit viktig element også i kvardagen, både med dei nærmaste og generelt mellom mennesker.
Ikkje minst er trua på håpet og kjærligheten viktige element å ta med seg vidare.
Sammen er me sterke, og me bekjemper ikkje vold og hat med hevn og hat; men med samhold og omsorg og kjærlighet for kvarandre.--
Den amerikanske presidenten, Barack Obama sa det så treffande, når han beskreiv vår unike nasjon etter den tragiske hendinga, dette:" Lille fredfulle Norge viser verden hvordan man takler situasjoner som dette. Akkurat nå vil jeg rangere Norge som det største landet i verden, jeg har aldri sett noe lignende". - Barack Obama 

4 kommentarer:

  1. Så nydelig skrevet, og så fortellende bilde! Veldig enig i det du skriver... <3 God klem

    SvarSlett
  2. Nydelige ord - og jeg er så enig. Vi kommer aldri til å glemme dette. Men vi går videre og vi tar hverdagen tilbake. Flott bilde som illustrer denne teksen. Vakkert komponert.

    SvarSlett