lørdag 30. juli 2011

- S a m h o l d -

I dag kjende eg at den  litt lammende nummenheten, etter den grufulle tragedien, begynte å sleppe taket, og eg kjende at det var på tide "å ta kvardagen tilbake". Komme inn i normal gjenge, og ikkje minst sleppe gleden laus igjen. Me skal aldri gløyme denne grufulle hendinga, og me er fortsatt ein nasjon i sjokk og sorg.
Mine kjensler oppi denne tragiske hendelsen blir i grunn veldig små, sett i forhold til dei som er direkte  berørt  av dette. Eg kan aldri førestilla meg korleis dei må ha hatt det, og korleis dei har det no, og vil ha det i lang tid. Mi medkjensle går til alle dei som er berørt av dette!

 Samhold  er eit viktig element også i kvardagen, både med dei nærmaste og generelt mellom mennesker.
Ikkje minst er trua på håpet og kjærligheten viktige element å ta med seg vidare.
Sammen er me sterke, og me bekjemper ikkje vold og hat med hevn og hat; men med samhold og omsorg og kjærlighet for kvarandre.--
Den amerikanske presidenten, Barack Obama sa det så treffande, når han beskreiv vår unike nasjon etter den tragiske hendinga, dette:" Lille fredfulle Norge viser verden hvordan man takler situasjoner som dette. Akkurat nå vil jeg rangere Norge som det største landet i verden, jeg har aldri sett noe lignende". - Barack Obama 

- S o r g -

Dikt av M. Frye: (Copyright foto Inger Anne M. Vik )

"Stå ikke ved min grav og gråt
jeg er ikke der.
Jeg sover ikke –

Jeg er de tusen vinders blåst
Jeg er snøkrystallers frost
Jeg er morgensol i duggvåte eng
og høstregnet som væter kinn
Når du våkner opp i morgenstille
er jeg de tusen fuglevingers sus
Når du sovner inn i nattens silde
er jeg de milde stjerners lys.

Stå ikke ved min grav
jeg er ikke der
jeg døde ikke."

- Denne kvelden -

Etter ei helg som var sterkt prega av tunge og tøffe tv nyheter etter denne tragiske fredagen, kjende eg søndagskveld at tida var inne for å ta seg ein sykkeltur, og få litt mosjon og frisk luft.
Været denne søndagen var prega av sol, regn, lyn og torden. Og når eg la ut på sykkel i 22 tida på kvelden pøsregna det, samtidig som himmelen og landskapet var farga i rødtoner etter solnedgangen. Det var ei magisk stemning denne kvelden. Nesten litt symbolsk, som om naturen gråt av sorg, mens lyset frå himmelen gav eit budskap om tro, håp og kjærlighet.


Copyright alle foto: Inger Anne M. Vik 2011








- Tankar den siste tida -

Fredag 22.juli 2011 er ein dag som vi aldri vil gløyme.
Det uverkelege skjedde.
Så totalt surrealistisk og tragisk.
Heile Norge og verden var i sjokk.
Det er endå ikkje til å tru.
Eg har følt meg nummen, sjokka og trist heile veka.
Ordene til den overlevande AUF jenta:" hvis en mann kan vise så mye hat, tenk på hvor mye kjærlighet vi alle kan vise sammen" er ord som har brent seg fast hos meg.
Samholdet med mine nærmaste har vore viktig, og samholdet generelt sett blant mennesker i heile landet, har stått sentralt. No var tida inne for å stå samla og ta vare på kvarandre!

Copyright alle foto: Inger Anne Maritsdotter Vik








torsdag 7. juli 2011

- G l e d e -

Et bilde eg tok rett utenfor Mammografisenteret (v/Haukeland sykehus i Bergen) når eg var der på kontroll i juni. Eg hadde fått gode nyheter, og følte ei yrande glede ;-)

mandag 4. juli 2011